Inspirace

VÝZDOBA INTERIÉRU – JAK JI LEVNĚ A RYCHLE ZMĚNIT?

výzdoba interiéru

Jaro je čas, kdy měníme šatník, osvěžujeme účes a vracíme se k dietním předsevzetím. Stejně tak často přemýšlíme o změnách ve výzdobě našeho interiéru, ale ne vždy máme v plánu větší či menší rekonstrukci. Zde je několik tipů, jak rychle a levně renovovat svůj interiér. 

 Doplňky interiéru mu dodají určitý charakter. Jak se ukazuje, nemusíte kupovat nový nábytek ani malovat stěny, abyste svůj domov na jaro osvěžili. Stačí pár doplňků, hrstka nápadů a trocha volného času, abyste si náš prostor nově naplánovali. Níže najdete několik rad od odborníků z Empik Foto. 

 Přidejte barvu do interiéru 

výzdoba interiéru

Přidání barevných akcentů do interiéru prostoru je nejjednodušší, ale také nejefektivnější způsob, jak osvěžit interiér. V letošní sezóně se vrací zářivé zelené barvy, které odkazují na krásné barvy listů monstery nebo kapradí, a také pastelové barvy. Především se vyplatí vsadit na barvu living coral, která byla institutem Pantone vyhlášena barvou roku 2019. Vsadit tak můžeme na polštářky s oblíbeným motivem (v Empik Foto si můžete vytvořit  povlaky na polštáře s grafikou dle vlastního výběru), barevné závěsy nebo lemy na starém nábytku. 

Nová výzdoba interiéru – změny na… stěnách!

výzdoba interiéru

Malování stěn od základu může být nákladnou investicí, ale můžeme změnit dekor místnosti, aniž bychom tak museli učinit. V poslední době se do módy vracejí nástěnné malby. Interiéroví designéři si je zamilovali, protože je snadné zařídit změny a výběr vzorů je prakticky nekonečný. Stojí však za to si uvědomit, že ty současné si nelze spojovat s těmi z 80. let. Dnes si můžeme vybírat z fototapet, které dobře fungují na hladkých stěnách (např. latexové), v místnostech se zvýšenou vlhkostí, jako jsou kuchyně (vinylové), a z těch, které dobře fungují i na porézních površích. 

Ďábel se skrývá v detailech 

výzdoba interiéru

Nenápadné doplňky mohou být dokonalým způsobem, jak vylepšit výzdobu Vašeho interiéru. Lampy na dlouhém kabelu s jednou žárovkou, geometrické vázy a cihly na stěnách (i ve formě nástěnné malby) dodají vašemu domovu industriální nádech. Naopak jednoduchý bílý svět, jutový ubrus a nástěnná malba s dřevěnými kůly na stěně vytvoří v domácnosti hřejivou, rustikální atmosféru. 

Obrazy a plakaty 

výzdoba interiéru

Zdobení stěn obrazy a plakáty je nejlevnější a nejrychlejší způsob, jak osvěžit prostor. Tento patent je také ideální pro pronajaté prostory, kde nemůžete provádět radikální změny. Místo natloukání hřebíků můžete použít speciální pásku. V Empik Foto si můžete připravit obrazy a plakáty s oblíbenou grafikou, fotografiemi nebo motivačními citáty. Tímto způsobem nejen oživíte vzhled prostoru, ale můžete si také vytvořit galerii z vlastních fotografií nebo ilustrací. 

 

Více nápadů na jarní výzdobu Vašeho interiéru najdete zde. Všechny personalizované bytové doplňky najdete na adrese empikfoto.cz 

Udostępnij: